HANDI CHARGA

 Handi Charga

                 

 

           Chargha is made with whole chicken and typically this is baked. A very popular dish in Pakistan, serve with naan, vegetable salad and rait HANDI CHARGA a. In this recipe chargha is made in pan, indeed a simple recipe.

Ingredients

  • Chicken 1 kg whole
  • Curry powder 1 tsp (heaped)
  • Salt 1 tsp
  • Chili powder 1 tsp
  • Yogurt ¾ cups
  • Black pepper 1 tsp
  • Ginger garlic paste 1 tbsp
  • Vinegar 2 tbsp
  • Orange red color quarter tsp
  • Chaat masala ½ tsp
  • Lemon juice 2 tbsp

Cooking Directions

  1. Give cuts on chicken, marinate with vinegar and half tsp salt for 30 minutes.

  2. Mix rest of the ingredients in a bowl.

  3. Remove water from chicken, and marinate with mixed spices for another 2 hours.

  4. Cook in a handi till water dries, deep fried from both side until golden.

  5. Sprinkle chaat masala and lemon juice. Serve warm.

  6. Handi Charga

  7. چارھاپورے مرغی کے ساتھ بنایا گیا ہے اور عام طور پر یہ پکا ہوا ہے۔ پاکستان میں ایک بہت ہی مشہور ڈش ، نان ، سبزیوں کا ترکاریاں اور رائٹا کے ساتھ پیش کریں۔ اس نسخے میں چارھا پین میں بنایا جاتا ہے ، واقعتا ایک آسان نسخہ۔اجزاء چکن 1 کلو سارا

 کری پاؤڈر 1 عدد (ڈھیر)
 نمک 1 عدد
 مرچ پاؤڈر 1 عدد
 دہی ¾ کپ
 کالی مرچ 1 عدد
 ادرک لہسن کا پیسٹ 1 چمچ
 سرکہ 2 چمچ
 اورنج سرخ رنگ کا کوارٹر عدد
 چاٹ مسالہ ½ عدد
 لیموں کا رس 2 عدد
 باورچی خانے سے متعلق ہدایات
 مرغی پر کٹاؤ دیں ، سرکہ اور آدھا چمچ نمک کے ساتھ 30 منٹ کے لئے مارینٹ کریں۔
 ایک کٹوری میں باقی اجزاء مکس کریں۔
 چکن سے پانی نکالیں ، اور مزید 2 گھنٹوں کے لئے مخلوط مصالحے سے ملا دیں۔
 ایک ہانڈی میں پانی کے سوکھنے تک پکائیں ، دونوں طرف سے سنہری ہونے تک گہری فرائی ہو جائے۔
 چاٹ مسالہ اور لیموں کا رس چھڑکیں۔ گرم گرم پیش کریں۔

Comments

Popular posts from this blog

England to tour india in early 2021 for test ,T20 and one_ day international series